JA slide show

Tanfolyamaink időpontjai

Az olajfestés alapjai
2017. december 2-3. (Szo-V), 9-16h


Festő estek
2017. november 30 (csütörtök), 18-21h
2017. december 14 (csütörtök), 18-21h

     


Magamról PDF Nyomtatás E-mail

 

Szabó Norbert
Szabó Norbert
 
1972-ben Születtem Szegeden. Emlékeim szerint a rajzolás, festés mindig is érdekelt, általános iskolában még rajzversenyen is voltam, de igazán csak 17 éves korom után ébredt fel bennem az a belső igény, hogy rendszeresen rajzoljak, fessek. Azóta is rendszeresen alkotok, olajképeket festek, és grafikákat készítek.
Habár sok helyen tanultam rajzolni, magamat autodidakta művésznek tartom. Ami előre visz, az a folyamatos érdeklődés a művészetek iránt. (www.nszabo.hu)

Legjobban az érdekel, hogy a hétköznapi emberek hogyan tudják megtalálni a kreativitáshoz, és az  alkotáshoz vezető utat, és hogy én hogyan tudom ebben őket segíteni.

Ehhez három módszerem van:
 
az egyik a jobb agyféltekés rajztanfolyam, mely egy kompakt módon összeállított, és az önbizalomra óriási pozitív hatást tevő módszer, mellyel a hallgatók többsége ráébred arra, hogy képes alkotni. Az elmúlt öt évben 1000-nél is több hallgató végezte el a tanfolyamot, ami azt a biztonságot adja nekem, hogy a módszer eléri a célját.(a jobb agyféltekés rajztanfolyamról részletesen itt olvashat)
 
A festészet alapjai festőtanfolyam már saját ötleteimen alapul, a sokéves művészi munkám tapasztalatait, és tanfolyamokból leszűrt számomra lényegesnek tartott alapelveket ötvöztem egy kurzussá. A tanfolyam olyan kérdésekre ad választ, ami a fekete fehér tanfolyam tematikájából kimaradt. (A festészet alapjai)

A spirituális vonalvezetés tanfolyamot pedig azért szeretem, mert ennél a módszernél a rajzolás folyamata a fontos, e folyamat által fejtődik ki a különböző formák összerendező pozitív hatása.
 
Egy természetgyógyászati irányzat művelője és oktatója is vagyok, a Bach virágterápiáé, mely a lélek kiegyensúlyozása által visz közelebb önmagunk megismeréséhez. Ezen tapasztalataim nagymértékben segítenek abban, hogy hogyan segítsem azokat a rajztanfolyami hallgatókat, akik valamilyen belső lelki gátjuk miatt elakadnak a rajzolás folyamatában.
A másik módszer, melyben egyre jobban elmélyülök, az a művészetterápia. 2009 óta végzek művészeti módszerekkel támogatott életvezetési tanácsadást, melyben eddigi összes tapasztalatom ötvöződik. Hiszem, hogy a művészeti munka nagy mértékben hozzájárul az ember testi-lelki egészségének helyreállításában, ez a gondolat vezérel munkámban.
Személyes konzultációimat a Napfényes Gyógyközpontban végzem.

Évek óta tanulmányozom Váradi Tibor tanításait, munkámat próbálom a legjobban hozzáigazítani a Napfényes Élet Alapítvány szellemiségéhez. Tanfolyamaimat az alapítvány keretein belül az alapítvány munkatársainak segítségével végzem.
 

2006 óta tanítom a jobb agyféltekés módszert, az elmúlt hét évben a száznál is több rajztanfolyamon, és a több tucat festőtanfoloyamon  ezernél is több hallgató vett részt. A tanfolyamokról a hallgatók visszajelzéseit a jobb agyféltekés rajzklubból merítem, melyre sok olyan amatőr művész jár, akinek már volt kiállítása, vagy részt vett különböző művészeti pályázatokon 

 
Az alkotás a teremtéshez hasonlatos. Egy új, egyedi művet kell létrehozni. Ehhez az embernek le kell küzdenie félelmeit, és saját magából kell erőt merítenie ahhoz, hogy hozzá tudjon látni a munkához. És ez még csak a kezdet. A rajzolás folyamatában azután ismét szembesül számos belső akadállyal, majd miután ezek nagy részétől megszabadul, eljuthat egy olyan fokra, ahol megtapasztalhatja a szabadság egy szikráját. 
 
Szabó Norbert
 
Ha írni szeretne nekem: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Tekintse meg alkotói honlapomat és festményeimet: www.nszabo.hu

Rajzolás Velencében

 Komáromy Zoltán

1978-ban születtem Budapesten. Már gyerekként is élénk érdeklődést mutattam a rajzolás iránt, szívesen rajzoltam geometrikus formákat, testeket. Kedvenc játékom a fémépítő készlet és persze a Lego volt. Habár programozóként végeztem, programozó-grafikussá autodidakta módon képeztem magam. Több, grafikával kapcsolatos sikeres programot is terveztem, készítettem. Már korán felmerült bennem a kérdés, hogy bizonyos formák, szimbólumok, térbeli testek mit jelentenek, és milyen szellemi tartalmakat hordoznak. Tanulmányoztam külföldi szakemberek munkásságát e téren majd a szakirodalom és a saját tapasztalataim alapján egy olyan egyedi tanfolyamot állítottam össze, ami érdekes szerkesztéseken, térbeli építésen, rajzoláson és modellezésen keresztül világít rá a geometria és a szellemiség kapcsolatára.

 

 

Hogyan rajzoljunk fát?

Sokan szeretnének fákat rajzolni, de nem tudják, hol kezdjék. A problémát járjuk körbe,az egyszerű gyakorlatokat, bárki kipróbálhatja.

Kattintson ide....

Otthoni gyakorlásra

Ha van kedve, próbálja ki a spirituális vonalvezetést. Ingyenes gyakorlat.

 

 

Kattintson ide...